Dré Didderiëns en Luuk Bouwman winnen Brabantse Beauties-wedstrijd

29 juni 2014 om 12:53
nl
De filmmakers Dré Didderiëns en Luuk Bouwman zijn de winnaars geworden van Brabantse Beauties, een Omroep Brabant-wedstrijd waarbij filmmakers kans maakten op een startbedrag voor een filmproject.
Geschreven door

Didderiëns en Bouwman wonnen respectievelijk met 'Als de Lichtstad donker wordt' en 'Mijn tralies zijn mooier dan die van jou'. De eerste gaat over Eindhoven in het donker, de tweede over de 60-jarige Eindhovenaar Dick Verdult. De kunstwereld ontdekt hem nu pas.
De Brabantse Beauties-wedstrijd is een initiatief van Omroep Brabant, het BKKC, BROET, Strijp-S en een aantal andere organisaties. Met een positieve beoordeling krijgen filmmakers een startbedrag van maximaal 10.000 euro voor hun filmproject.
Succesvolle filmsDe wedstrijd leverde de afgelopen jaren tientallen films op die succesvol bleken op televisie en op filmfestivals, zoals 'Blinde liefde' van Jenny van den Broeke. Dit jaar dienden initiatiefnemers 25 projectideeën in. Daarvan werden de ideeën van twintig makers voorgelegd aan een jury.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.