Toujours l 'amour: liefdesslotjes aan Hoge Brug in Breda mogen definitief blijven hangen

BREDA - Verliefde koppeltjes in Breda: het geluk lacht jullie toe. De gemeente laat de liefdesslotjes aan de Hoge Brug gewoon hangen. De gaasconstructie onder de brugleuning is sterk genoeg om de hangsloten te dragen. Mits jullie er niet meer dan 35.000 aan hangen…
De hangsloten worden al enige tijd gedoogd, maar de gemeente wilde voor de zekerheid toch een onderzoek naar de sterkte van de gaasconstructie onder de leuning. Een knappe kop heeft berekend dat de constructie per gat drie slotjes kan houden. Dat komt neer op een maximaal aantal van 35.000.

'Het kan'
“Het aantal slotjes van geliefden aan de Hoge Brug groeit gestaag, mede door het enthousiasme en initiatieven van een aantal ondernemers in de binnenstad. De symboliek hiervan is natuurlijk prachtig", aldus wethouder Bernie van den Berg in een persbericht.

De gemeente is blij dat de slotjes hun plekje hebben gevonden. "Ook de ontwerper van de brug, Eloi Koreman, schaart zich achter deze gedachte. Reden te meer om te onderzoeken of het mogelijk is om de slotjes te laten hangen, en nu blijkt dat het kan”,  

Niet meer dan 35.000
Zo lang het maximale gewicht aan slotjes niet wordt overschreden, blijven deze gewoon aan de Hoge Brug hangen. Wanneer er zicht is op een teveel aan slotjes, dan worden alternatieven bekeken.
Meer over dit onderwerp:
liefdesslotjes slotjes hoge brug breda bruggen liefde