Zwembad AquaAltena in Andel later open door achterstallige betaling

3 juli 2014 om 19:16 • Aangepast 21 november 2020 om 23:37
nl
Mensen die komend weekeinde een duik hadden willen nemen in het spiksplinternieuwe zwembad in Andel moeten nog even geduld hebben. Vanwege een achterstallige betaling aan een onderaannemer blijft AquaAltena voorlopig dicht. Dat melden de gemeenten Woudrichem en Aalburg.
Profielfoto van
Geschreven door

"Dit is zeer teleurstellend", aldus een woordvoerder van de gemeente Woudrichem. Vrijdag zou het zwembad, dat al is gebouwd, officieel worden geopend en zaterdag zouden mensen voor het eerst naar binnen kunnen. Het is niet duidelijk op wat voor termijn AquaAltena nu wel opengaat.

Wachten op privacy instellingen...

Retentierecht uitgeoefendVolgens de gemeentewoordvoerder kan aannemer Wind Groep het zwembad niet opleveren aan de gemeenten omdat onderaannemer Peltenburg afgelopen vrijdag heeft besloten niet op te leveren zolang er nog niet betaald is.
Het gaat om enkele tonnen. Dit betekende dat het slot op het hek ging. De gemeenten gaan hun uiterste best doen om de partijen bij elkaar te brengen.
Binnen- en buitenbadAquaAltena is een nieuwe Sportfondsenbad voor onder meer revalidatie- en therapiezwemmen, schoolzwemmen, vrij zwemmen en waterpolo. Het zwembad heeft een binnen- en een buitenbad en een ligweide van ongeveer 4300 vierkante meter.
Oud-topzwemmer Marcel Wouda zou bij de opening aanwezig zijn. Volgens de gemeenten zal hij erbij zijn als de opening definitief plaatsvindt.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.