De week van het dierennieuws: van doodgeschopt katje tot overstekende zwanen

EINDHOVEN - Het mag met recht de week worden genoemd waarin dieren het nieuws beheersten bij Omroep Brabant. Het ene na het andere bericht over een dood dier kwam binnen op de redactie. Gelukkig werden we af en toe ook blij gemaakt met positieve dierenberichten. We sommen de dierenberichten van de afgelopen week voor je op.
Vrijdag:
- Katje Bentley doodgeschopt
Vorige week gingen we het weekend in met het bericht over het doodgeschopte katje Bentley uit Moergestel. De eigenaresse Letchimi de Laat vond het beestje badend in een plas bloed. Ze vermoedt dat het katje ten prooi is gevallen aan een dierenbeul.  

Maandag:
- Kater Darcy mishandeld in Oosterhout
Verwondingen aan zijn anus: dat is wat kater Darcy over hield aan een flinke mishandeling. Zijn eigenaar Arno van der Heijden uit Oosterhout hoorde van getuigen dat vier jongens achter de mishandeling zouden zitten.

Dinsdag:
- Dode eenden en zwaan in vijver Oss
In de Hazenakkervijver aan de Meidoornlaan in Oss vond het Waterschap Aa en Maas een aantal dode eenden. Ook werd een dode zwaan uit het water gehaald. De dieren leden aan botulisme, een infectieziekte die voorkomt bij watervogels.

- Vermist konijntje terug bij baasjes
Er was dinsdag ook goed nieuws te melden: het vermiste konijntje Bram kon weer veilig in de armen van zijn kleine baasjes worden gesloten.

Donderdag
- Puppy tegen de grond gesmeten
Een Hongaarse man bood zijn pup te koop aan, maar kreeg ruzie met een koper. Het arme beestje werd tegen de grond gesmeten. De pup overleefde dat niet, de man is opgepakt.

- Jos Maas begeleidt ganzenfamilie de weg over
Vrolijk werden we op de redactie van Omroep Brabant van een foto waarop een ganzenfamilie de straat oversteekt in Gemert. Met handgebaren begeleidt pomphouder Jos Maas de diertjes veilig de weg over.

Vrijdag
- Dode honden in Tilburgs kanaal
Tijdens het uitlaten van haar hond doet Sifra Koek een lugubere vondst in het Tilburgse Wilhelminakanaal: in het water drijven een aantal dode honden en een kat.

- Hond bijt hond dood
Een Siberische Husky was zo agressief, dat hij een klein hondje ernstig heeft gebeten in Bergen op Zoom. De toestand van het hondje was zo zwak, dat een dierenarts hem heeft laten in slapen.

- Papegaai vliegt bij eigenaar weg
En dan is er nog het verhaal van papegaai Johnny. Het diertje is normaal zo gehoorzaam aan zijn baasje, maar als die even niet oplet, vliegt hij er graag vandoor. Zelfs de brandweer kreeg de gevluchte papegaai niet terug bij zijn eigenaar.