Sport zaterdag: Vos tweede in proloog Giro, Haarhuis finalist Wimbledon

5 juli 2014 om 10:09
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws en uitslagen over sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder meer aandacht voor wielrenster Marianne Vos, zwemster Ranomi Kromowidjojo, tennisser Paul Haarhuis, Junior Lima dos Santos en de voetballers van Willem II.
Geschreven door

Van Vleuten klopt Vos in  GiroMarianne Vos is vrijdag tweede geworden tijdens de proloog van de Ronde van Italië voor vrouwen. De alleskunner uit Meeuwen moest alleen Annemiek van Vleuten voor zich dulden. Zij bleef Vos één tel voor. De Française Pauline Ferrand-Prevot werd derde. Van Vleuten had voor de tijdrit over 2,05 kilometer in Caserta twee minuten en 26,22 seconden nodig.
Willem II moeiteloos voorbij regioteamWillem II heeft vrijdag de oefenwedstrijd tegen een regioteam met 7-0 gewonnen. Man van de wedstrijd was Ali Messaoud. Hij was drie keer trefzeker. Robbie Haemhouts scoorde tweemaal, Terrell Ondaan en Norair Mamedov ieder één keer.
Goud Kromowidjojo in VichyRanomi Kromowidjojo heeft vrijdag goud gewonnen op de 50 meter vrije slag tijdens de open Franse zwemkampioenschappen in Vichy. De ster van het Nationaal Trainingscentrum Eindhoven finishte in een tijd van 24,53 seconden. Kromowidjojo bleef de Duitse Dorothea Brandt (24,84) en de Française Anna Santamans (25,02) ruim voor.
Dekker zegeviert op 100 meter vlinderslagInge Dekker was tijdens de open Franse zwemkampioenschappen de sterkste op de 100 meter vlinderslag. Zij tikte na 58,07 seconden aan. Ze was meer dan een seconde sneller dan de nummer twee. Dekker was 's ochtends in de kwalificatie met een tijd van 58,86 seconden ook al met afstand de beste.
Haarhuis finalist WimbledonPaul Haarhuis uit Waalre heeft zich met Jacco Eltingh geplaatst voor de finale van het Wimbledon-dubbeltoernooi voor tennisveteranen. Ze wonnen gisteren ook de derde poulewedstrijd. Het werd 6-3 en 6-4 tegen Greg Rusedski en Fabrice Santoro. Eerder versloegen Haarhuis en Eltingh al Albert Costa en Thomas Johansson met dezelfde cijfers. Tegen Wayne Ferreira en Marc Petchey wonnen ze met 7-5 en 7-5.
PSV'er voor FC EindhovenFC Eindhoven heeft Junior Lima Dos Santos op amateurbasis toegevoegd aan de selectie. De 18-jarige aanvaller komt over van de jeugdopleiding van PSV.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.