Ontslagen generaal Gert-Jan Schellekens uit Oosterhout krijgt doorbetaald

8 juli 2014 om 10:01
nl
Generaal Gert-Jan Schellekens uit Oosterhout, die is ontslagen vanwege ongewenst gedrag richting vrouwelijke collega's, krijgt tot zijn pensioen salaris van Defensie.
Geschreven door

De 56-jarige generaal profiteert van het zogeheten generaalsontslag, schrijft de Telegraaf dinsdag. Dat regelt dat militairen vanaf de rang van brigadegeneraal hun pensioen thuis kunnen afwachten, met een uitkering die hoger is dan 70 procent van het laatstverdiende loon. Bij Schellekens zou dit minimaal 5500 euro moeten zijn. Defensie wil vanwege privacyregels niet kwijt welk percentage van zijn salaris de ontslagen generaal ontvangt tot hij volgend jaar onder de pensioenregeling valt.
Pikante sms'jesDefensie heeft Schellekens ontslagen nadat hij zich voor de tweede keer in korte tijd schuldig zou hebben gemaakt aan ongewenst gedrag. De topmilitair zou pikante sms'jes hebben gestuurd naar vrouwelijke collega's. De generaal was ook jarenlang voorzitter van de VVD-afdeling in Oosterhout.
In 2012 zou hij volgens de Telegraaf al eerder zijn geschorst na een klacht over ongewenst gedrag. Toen mocht hij weer terugkomen als directeur bij de accountantsdienst van Financiën.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.