Sterrestaurant De Molen in Kaatsheuvel dicht: 'Met veel pijn en verdriet'

KAATSHEUVEL - Restaurant De Molen in Kaatsheuvel heeft per direct de deuren gesloten. Dat meldt Jerry van der Pluijm, de eigenaar van het enige restaurant met een Michelinster in Midden-Brabant, op zijn Facebookpagina.
“Met veel pijn en verdriet moeten wij jullie mededelen dat, na een periode van bijna veertien jaar, restaurant de Molen in Kaatsheuvel de deuren heeft moeten sluiten", schrijft Van der Pluijm op zijn Facebookpagina.

'Crisis, kosten en dalende omzet'
Meerdere factoren droegen bij aan de ondergang van het roemruchte restaurant. "De economische crisis, hoge kosten en achterblijvende omzet hebben ons genoodzaakt om deze beslissing te moeten nemen voor ons prachtige bedrijf. Voortzetting bleek na het onderzoeken van alle opties niet meer mogelijk.”

“Wij willen onze gasten bedanken voor alle jaren trouw en puur genieten bij ons. Wij willen ons team, vrienden en kennissen bedanken voor alle steun die wij, niet alleen de afgelopen weken maar al die jaren hebben mogen ontvangen.”

'Dit kan niet waar zijn'
Onder de Facebookpost wordt met ontzetting gereageerd op het nieuws. "Nee, nee, nee, dit kan niet waar zijn. Jeetje wat heb ik met jullie te doen. Heb je zo keihard voor gewerkt en dan dit", reageert Ben Franswa. "Nederland verliest een culinair toprestaurant", schrijft Joep Brouwers.