Efteling verbiedt verkleedpartijen: gekostumeerde bezoekers zorgen voor verwarring

KAATSHEUVEL - Bezoekers die verkleed als bijvoorbeeld Roodkapje of een heks naar de Efteling komen, worden voortaan bij de entree geweigerd. Uit angst dat 'gewone' mensen worden aangezien voor de speciaal ingehuurde Efteling-acteurs, zijn verkleedpartijen van bezoekers voortaan verboden.
"Verklede mensen komen we al jaren tegen", legt Eftelingwoordvoerster Femke van Es uit. "Denk aan kinderen die als prinses komen of bij vrijgezellenfeesten. Maar tegenwoordig zien we dat er ook groepen zijn met kostuums die steeds professioneler worden."

'Verward met eigen entertainment'
Van Es wijst daarbij op de groepen 'cosplayers', die meerdere keren per jaar in het attractiepark samenkomen. "Die zien er zo professioneel uit dat ze verward worden met ons eigen entertainment. Daarom zeggen we tegen die gasten dat ze niet naar binnen mogen als ze dusdanig verkleed naar de Efteling komen."

De 'cosplayers', die er een hobby van hebben gemaakt zichzelf in de meest excentrieke pakjes te hijsen, vinden de maatregel van de Efteling 'discriminatie', citeert De Telegraaf.

Kinderen geen probleem
Verklede kinderen hoeven overigens niets te vrezen. "Nee, het is natuurlijk geen probleem als zij als prins of prinses komen", benadrukt Eftelingwoordvoerster Van Es.