Zwarte ratten terroriseren schuurtjes en tuintjes in Acht

ACHT - Het stikt van de zwarte ratten in Acht. De dorpsraad Acht heeft al tien meldingen van bewoners ontvangen. Onder meer in de Waalstraat, de Verzetsheldenlaan en op de Boschdijk zijn ratten gesignaleerd. In verband met een mogelijk risico voor de volksgezondheid heeft de Dorpsraad contact gelegd met de gemeente.
Stan Teunissen woont in Acht en heeft veel last van de ratten. "Ze zitten in m'n schuurtje en vreten alles aan. Schoenen, vuilniszakken, houten vloer en tuingereedschap. Ik word er gek van."

'Probleem te groot'
Remco van Dooren is voorzitter van de Dorpsraad en pleit voor steun van de gemeente Eindhoven waar het dorp Acht onder valt. "De bewoners kunnen het niet zelf oplossen want daarvoor is het probleem al te groot. De gemeente moet echt meehelpen om de ratten te verjagen in Acht."

De zwarte rat houdt zich op in gebouwen. Huiseigenaren die zwarte ratten aantreffen zijn zelf verantwoordelijk voor de bestrijding. De gemeente treedt in het geval van ratten in particuliere gebouwen namelijk alleen op wanneer er ziektes worden verspreid.
Meer over dit onderwerp:
acht dierenplagen ratten overlast