Helmonder opgepakt voor brand in café Ditisit in Valkenswaard en San Soleil in Oss

VALKENSWAARD - De politie heeft dinsdagmorgen een 29-jarige man uit Helmond aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij brandstichtingen in zonnestudio San Soleil in Oss en café Ditisit in Valkenswaard. Hij zit vast voor verder onderzoek.

De man werd in de nacht waarin geprobeerd werd brand te stichten bij  San Soleil in Oss ook al gearresteerd omdat de politie dacht dat hij de dader was. Omdat er toen niet genoeg bewijs was, werd hij vrijgelaten. Maar de afgelopen weken kwamen er steeds nieuwe feiten boven water. Dinsdagmorgen besloot justitie dat de Helmonder opnieuw opgepakt moest worden.

Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de brandstichting in café Ditisit aan de Molenstraat in Valkenswaard, waar in de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 maart brand werd gesticht. De man wordt verder verdacht van een poging tot brandstichting op 28 maart 2014 bij de zonnestudio San Soleil aan de Berghemseweg te Oss.

Grote gevolgen brand Ditisit
Volgens omstanders werd op 25 maart rond half één 's nachts iets naar binnen gegooid bij café Ditisit, waarna brand uitbrak. Direct daarna zouden twee mannen zijn weg gerend. De brandweer bluste niet alleen het vuur, maar haalde ook een man uit een appartement boven het café. Hij bleef ongedeerd.

De naaste buren van het café moesten 's nachts ergens anders logeren omdat er koolstofdioxide in hun huis was.

Deel dit artikel: