Willemijn Verkaik moet door rugoperatie afhaken als heks Elphaba in musical Wicked

15 juli 2014 om 16:44 • Aangepast 21 november 2020 om 23:26
nl
Willemijn Verkaik moet noodgedwongen stoppen met haar rol in de musical Wicked. De Nuenense staat nog tot en met zaterdag op de planken van het Londense West End. Ze heeft te veel last van haar rug en moet worden geopereerd.
Profielfoto van
Geschreven door

Willemijn schitterde in haar rol van de groene heks Elphaba. Ze speelde in ons land, Duitsland, op Broadway in New York en, sinds vorig jaar, in dat andere musicalmekka van de wereld: Londen.
'Betere vorm'Willemijn noemt het meer dan verschrikkelijk dat ze moet afhaken. De in Son en Breugel geboren actrice zegt dat ze al maanden last heeft van haar rug, maar dat niets haar West End-debuut in de weg mocht staan. Ook wilde ze niemand van de cast teleurstellen.

Wachten op privacy instellingen...

“Maar nu moet ik me bij de feiten neerleggen. Ik beloof dat ik snel terugkom en in betere vorm dan ooit”, klinkt het ondanks alles optimistisch. Willemijn komt deze week alleen nog in de avondvoorstellingen in actie.
'Fantastische avontuur'Producent Michael McCabe is ook ondersteboven van het afhaken van Willemijn. “We vinden het echt jammer dat ze haar fantastische internationale avontuur, dat in 2007 in Duitsland begon, vroegtijdig moet beëindigen”, aldus McCabe, die Kerry Ellis begroet als vervangster van de Brabantse pechvogel.
Wicked is al door 42 miljoen mensen in dertien landen bezocht en winnaar van honderd internationale awards. De musical is gebaseerd op het boek ‘Wicked: The Life and Times of the Wicked Witch of the West’ van Gregory Maguire.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.