Brabant komt samen voor troost en steun na vliegramp Oekraïne MH17

19 juli 2014 om 17:46 • Aangepast 21 november 2020 om 23:22
nl
Brabant zoekt troost bij elkaar na de grote vliegramp in Oekraïne. Mensen komen samen om stil te staan bij het grote verdriet. In kerken, op scholen en bij sportverenigingen worden slachtoffers herdacht.
Profielfoto van
Geschreven door

De vliegramp in Oekraïne heeft een gat geslagen in de provincie. Met 48 Brabantse slachtoffers is het een crash met de meeste Brabantse doden ooit. Niet eerder vonden zoveel mensen uit de provincie de dood bij een vliegramp.
Ook in Rosmalen sloeg het noodlot toe. De familie Trugg en de familie Wels zijn niet thuisgekomen van vakantie. De drie kinderen van de families zaten op basisschool De Groote Wielen. Daar wordt zaterdag dan ook een besloten bijeenkomst gehouden voor betrokkenen.
Rouwband van fietsbandToerclub Woensel staat zondag stil bij het verlies van Geert en Hanny Timmers. Het echtpaar ging op fietsvakantie in Indonesië maar kwam daar nooit aan.
Geert Timmers was voorzitter van de club, zijn vrouw Hanny docente op basisschool De Boschuil in Eindhoven. Leden van de toerclub is gevraagd om zondag tijdens de toertocht ter nagedachtenis een zwarte band te dragen. Dat mocht ook een stuk binnenband zijn.
Docenten komen samenDocent Bart Lambregts uit Roosendaal kwam met zijn vriendin Astrid Hornikx uit Goirle om het leven bij de ramp. Collega's van de jonge docent komen zaterdag in besloten kring samen op basisschool De Klimroos in de Roosendaalse wijk Kortendijk.
De gemeente Roosendaal heeft in het Stadskantoor een condoléanceregister geopend voor de slachtoffers.
Gemeente CuijkDe gemeente Cuijk heeft vier slachtoffers te betreuren. Paulus van der Sande werkt bij de gemeente Cuijk net als zijn vrouw Susan Hijmans. Ook hun kinderen Tessa en Steven zaten op de fatale vlucht.
Op maandag komen medewerkers bij het gemeentehuis samen om hun collega's te herdenken.
Gemeente Sint-MichielsgestelIn het gemeentehuis van Sint-Michielsgestel is maandagavond om zeven uur een moment van samenzijn om de omgekomen familie Paulissen te herdenken. Man John, vrouw Yuli en hun kinderen Sri en Aryuna overleefden de vliegramp niet.
Online medeleven betuigenOp verschillende plaatsen in Brabant kunnen mensen schriftelijk hun medeleven betuigen. In het stadhuis van Den Bosch is een condoleanceregister geopend dat getekend kan worden.
Loco-burgemeester Hoskam heeft zaterdag als eerste getekend. Burgemeester Rombouts keert zaterdagavond terug van zijn vakantie vanwege de ramp. Ook een bruidspaar tekende zaterdagmiddag het condoléanceregister in Den Bosch vlak voordat zij in het huwelijk traden.

Ook bij het sociaal cultureel centrum Perron 3 in Rosmalen is een condoléanceregister geopend, net als in het stadhuis van Eindhoven. Ondertussen stromen online condoléanceregisters (onder andere condoleance.nl, condoleanceregister.nl, Mensenlinq.nl) vol.
Lees het nieuws over de vliegramp op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.