Video

Interesse vanuit galeriewereld voor paintboxer Bart van Polanen Petel uit Tilburg

2 oktober 2014 om 19:21
nl
De bokshandschoenen van de Tilburger Bart van Polanen Petel zitten onder de verf. Met ferme stoten op zijn boksbal, waar een canvas doek omheen zit, maakt de bokser een schilderij. Zijn werk wordt goed ontvangen. Zo goed zelfs, dat galeries interesse hebben getoond.
Geschreven door

Met zijn kunst wil Bart de basale emoties die bij boksen horen uiten. "Het klinkt heel zweverig, maar als ik aan het boksen ben, dan voel ik een connectie met mannen uit het stenen tijdperk en de Middeleeuwen. Je voelt een bepaald beest in je. Bij boksen leer je die agressie te beteugelen. Dat probeer ik over te brengen op het doek."
Sinds zijn naam in augustus werd getwitterd onder veertig miljoen YouTube-gebruikers is paintboxer Bart van Polanen Petel 'booming'. Een bekende galerie in Den Bosch wil zijn bokskunst graag aan de muur en steeds vaker weten klanten zijn website te vinden.
'Smoking' Joe FrazierVan Polanen Petel was amateur bokskampioen van Nederland en heeft een boksschool in Tilburg gehad. Hij heeft in Amerika vier maanden les gehad van Joe Frazier, de bekende bokser die Mohammed Ali als eerste versloeg.
"Frazier bood me een profcontract aan, maar dat heb ik uiteindelijk niet gedaan. Mijn gezondheid ging voor en daarom koos ik voor een maatschappelijke carrière".
Zijn werk werd in juli al opgepikt door een Amerikaanse website. Sindsdien gaat de kunst van de bokser de wereld over. Braziliaanse, Franse, Turkse en Japanse blogs hebben aandacht besteed aan de paintboxer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.