Een rondje langs huizen die al lang te koop staan

EINDHOVEN - Na jaren van ellende gaat het dit jaar weer wat beter op de huizenmarkt. Er worden veel meer huizen verkocht dan vorig jaar. Tocht stelt de Nederlandse Vereniging van Makelaars dat het voor een groot aantal huizen nog steeds moeilijk is een koper te vinden. Kris Kras-verslaggever Marjanka Oerlemans schiet te hulp.
Gezinsuitbreiding, een scheiding, maar ook emigratieplannen; allemaal redenen om je Brabantse stulpje van de hand te willen doen. De afgelopen jaren was dat geen gemakkelijke opgave. Maar het gaat dus wat beter.

Het gaat beter
De regio's Waalwijk/Drunen en Bergen op Zoom noteren zelfs een stijging van het aantal verkochte huizen van 67 procent ten opzichte van een jaar geleden. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars die half juli bekend werden gemaakt.

In Tilburg steeg het aantal verkochte huizen in dit kwartaal het minst. 403 huizen in Tilburg wisselden in het tweede kwartaal van dit jaar van eigenaar, tegenover 352 huizenverkopen een jaar eerder. Nog altijd  een stijging van 14,5 procent.

Bordje in de voortuin
Ondanks de positieve ontwikkelingen waarschuwt de makelaarsvereniging nog altijd voor een groot aantal huizen op de markt waarvoor moeilijk een koper is te vinden. Het gaat hierbij vaak om duurdere en vrijstaande woningen.

Verslaggever Marjanka Oerlemans bezoekt een aantal huizen waar al jaren een bordje 'te koop' in de voortuin prijkt, bekijkt wat ze aantrekkelijk maakt en spreekt met de eigenaren over zaken als dubbele lasten en je woning verhuren.

Meer over dit onderwerp:
kriskras kris kras huizenmarkt
Deel dit artikel: