Video

Tilburgs autobedrijf wil afgebrande dierenambulance van Roosendaler gratis opknappen

3 augustus 2014 om 19:55
nl
Veel Brabanders hebben met verbijstering gereageerd op het nieuws dat vandalen de dierenambulance van Rinus Dorsman uit Roosendaal in brand hebben gestoken. Bij Omroep Brabant kwamen veel reacties binnen om Rinus' droom alsnog uit te laten komen: het runnen van zijn eigen dierenambulance en dieren in nood helpen.
Geschreven door

Twee weken geleden kocht Dorsman van zijn laatste spaarcenten een dierenambulance. Hij moest er nog veel aan sleutelen voordat hij ermee de weg op kon. Maar door de brandstichting van vrijdagnacht rijdt de dierenambulance voorlopig niet.
OpknapbeurtEen bijzondere aanbieding kwam van Geert-Jan en Andrea Wouters uit Berkel-Enschot. "Wij zijn ook echte dierenvrienden en geraakt door het verhaal van Rinus", vertelt Andrea. Zij zagen de reportage over Rinus in Brabant Nieuws op TV en wilden hem heel graag helpen.
Geert-Jan en Andrea hebben een autobedrijf in Tilburg. Ze hebben besloten om de brandschade aan de dierenambulance op te nemen en dat ook gratis te repareren. Zondagmiddag zochten ze Rinus op in Roosendaal om het goede nieuws te vertellen.
Rinus reageert overdonderd op alle steunbetuigingen en hulpacties, zo ook op die van Geert-Jan en Andrea. "Ik had al een plan bedacht hoe ik me hier uit ging redden", vertelt Dorsman. "Ik ben er helemaal stil van, ik geloof het gewoon niet!"
InzamelingsactieStichting Stop Dierenleed Nederland meldde zich zaterdagmiddag al als eerste. Op Facebook is de stichting een actie gestart om geld in te zamelen. Tot 150 euro verdubbelen zij de donaties. Alles wat extra binnenkomt krijgt Dorsman er ook extra bij.
"Dat zulke mensen nog bestaan, wist ik wel", vertelt Dorsman. Hij is er van onder de indruk dat er zoveel mensen zijn die hem willen helpen. "Ik weet ook niet hoe ik die mensen kan en moet bedanken." In ieder geval helpen alle kleine beetjes om Rinus' droom een stukje sneller werkelijkheid te laten worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.