Regisseur Sjoerd de Bont uit Eindhoven maakt speelfilm over pesten: Pestkop

EINDHOVEN - Regisseur Sjoerd de Bont uit Eindhoven gaat binnenkort beginnen met de opnames van zijn nieuwe film, 'Pestkop'. De financiering van de film is alleen nog niet helemaal rond.
Pestkop is een speelfilm die zich vrijwel helemaal afspeelt in een schoolgebouw. "In de speelfilm zien we een lesbisch meisje dat continu gepest wordt en geen andere uitweg ziet dan zelfmoord plegen. Zulke problemen komen iedere dag en in de hele wereld voor", legt De Bont uit.

In Pestkop spelen Priscilla Knetemann (Spangas, Gooische Vrouwen, Afblijven!), Jochum van der Woude (Nova Zembla, Spangas, Van God Los, Feuten, Hoe overleef ik?) en Maaike Bakker (Het huis Anubis, Bobo). De opnames beginnen in oktober, maar het is nog niet duidelijk wanneer de film te zien is.

Vorig jaar gedebuteerd
De 26-jarige Sjoerd de Bond debuteerde vorig jaar nog met zijn eerste speelfilm op het Nederlands Film Festival. Hij maakte de film met bijna geen budget én in slechts 48 dagen tijd. Het is nog niet bekend wat het budget voor Pestkop uiteindelijk is, omdat een publieke inzamelingsactie nog gaande is.