Video

Kinderen van de kermis leren gewoon door tijdens de zomervakantie

6 augustus 2014 om 18:22
nl
Het grootste deel van de Brabantse kinderen viert zomervakantie, maar een klein groepje moet nog gewoon naar school. Kinderen van kermisexploitanten krijgen namelijk ook les in de zomer. Tijdens het kermisseizoen vervallen een aantal schooldagen omdat de attracties verplaatst worden van kermis naar kermis. Die dagen worden ingehaald in de zomervakantie.
Geschreven door

Juf Emmy van Heel geeft in haar klaslokaal op wielen les aan de oudere basisschoolkinderen. Afhankelijk van het aantal kinderen op het kermisterrein worden er meerdere schoolwagens van de rijdende school ingevlogen.
Drie schoolwagensOp het terrein in Helmond, waar de wagens van Park Hilaria in Eindhoven staan, staan drie schoolwagens. "Het is uitdaging, we hebben soms kinderen uit alle basisschoolklassen en elk kind neemt zijn of haar eigen reken- en schrijfmethode mee."
Veel kinderen gaan na de het kermisseizoen gewoon naar een 'normale' basisschool. Tijdens het seizoen verruilen ze die voor de mobiele school. "Ik snap het wel, maar het is wel jammer," vertelt leerling Bonno. De kinderen zien op de kermis veel vakantievierende leeftijdsgenootjes.
MinikermisNatuurlijk is er ook ruimte voor ontspanning tussen de lessen rekenen en taal door. De jongens uit de klas van juf Emmy bouwen met Lego een hele kermis na. "Het geheel wordt ook regelmatig afgebroken en met vrachtwagens naar een andere hoek van de school gereden", vertelt Emmy. "Zoals dat ook met een echte kermis gaat."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.