Rechtbank Den Bosch stopt met bewindvoerder Bronn vanwege onzorgvuldig gedrag

7 augustus 2014 om 20:00
nl
De rechtbank in Den Bosch heeft stichting Bronn uit het Limburgse Gennep opzij gezet als beheerder van haar financiën. Bronn beheerde in opdracht van de rechtbanken van Oost-Brabant, Gelderland en Limburg de financiën van ruim 670 mensen in een kwetsbare positie, maar is daar onzorgvuldig mee geweest.
Geschreven door

Zodra in alle zaken een nieuwe bewindvoerder is aangesteld, volgt het ontslag van Bronn, zo blijkt uit een uitspraak van de kantonrechter in Den Bosch.
'Cliënten maakten schulden'Bronn heeft ongeveer 1900 cliënten en werkt speciaal voor mensen met een beperking of dementerende ouderen. De bewindvoerder gaat over de portemonnee van deze mensen.
De kantonrechter stelde vast dat de bewindvoerder in de Gelderse, Brabantse en Limburgse zaken geen zorgtoeslagen aanvroeg waar de cliënt wel recht op had. Cliënten kregen meer leefgeld dan binnen hun budget mogelijk was, waardoor ze schulden maakten. Ook betaalde de bewindvoerder kosten die zijn cliënten helemaal niet hoeven te betalen.
Directeur op non-actiefNa gesprekken in juli ontsloeg het bedrijf een bewindvoerder en stelde het de directeur op non-actief, maar de rechter vindt dat onvoldoende. Want de andere bewindvoerders hebben zich ziek gemeld, zodat er nu alleen nog maar een medewerkster actief is die op therapeutische basis 24 uur per week werkt.
Bronn is tot aan het ontslag geschorst. Het bedrijf was donderdag niet bereikbaar voor commentaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.