'Topfitte' discuswerper Erik Cadée hoopt op top vijf tijdens EK atletiek

ARNHEM - Een plek in de top vijf. Daar hoopt discuswerper Erik Cadée op tijdens het EK atletiek, dat dinsdag begint in Zürich. De Bosschenaar kent tot nu toe een wisselvallig seizoen, maar hoopt te pieken op het EK.
De 30-jarige Cadée gold als een groot talent, maar kon die belofte op grote toernooien nooit waarmaken. Voor een deel door overmacht. Op de Olympische Spelen in Londen had hij last van een rugblessure, op het WK vorig jaar speelde een voedselvergiftiging hem parten.

Topfit, maar niet constant
Dit seizoen is hij naar eigen zeggen 'topfit', maar ook nu loopt het nog niet allemaal op rolletjes. "Ik ben niet erg constant dit seizoen", legt Cadée uit. "Dat ligt een beetje aan mijn techniek. De laatste training ging het gelukkig een stuk beter."

Constant of niet, de finale halen mag voor Cadée eigenlijk geen probleem zijn. "Fysiek ben ik helemaal in orde, dus ik heb er alle vertrouwen in dat ik op dat moment een mooie prestatie kan neerzetten."

Komt er een medaille?
De kans op een EK-medaille schat hij niet hoog in. Maar de hoop daarop heeft de discuswerper nog niet opgegeven. "Mijn doel is nog steeds om ooit een medaille te halen. Mocht dat nu niet zijn, dan wellicht volgend jaar of in 2016 in Rio. Want uiteindelijk zijn de Olympische Spelen het echte hoofddoel."

Op dit moment richt Cadée zich alleen maar op het EK. Dinsdagavond zijn de kwalificaties en woensdag hoopt hij dan te schitteren tijdens de finale.

Broersen en Deelnemers
In totaal doen 43 Nederlanders mee aan het EK atletiek. Dat is een record. Onder die deelnemers zijn ook Nadine Broersen uit Dongen, een van de favorieten op de zevenkamp en kogelstootster Melissa Boekelman uit Breda.
Meer over dit onderwerp:
erik cadée atletiek discuswerpen ek zurich