Video

Lichaam vermoorde vrouw Aalst vermoedelijk in weggetakelde diepvriezers

9 augustus 2014 om 17:02
nl
De vrieskisten die donderdag uit een huis aan de Ericalaan in Aalst zijn getakeld, bevatten vermoedelijk het lichaam van de vermoorde vrouw die daar woonde. Volgens een buurtbewoner zijn de vrieskisten opgehaald door een koelwagen van een uitvaartonderneming. Die zou het lichaam naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Rijswijk hebben gebracht.
Geschreven door

De politie heeft al laten weten dat het gevonden lichaam moet worden geïdentificeerd door het NFI in Rijswijk. Buurtbewoners hoorden dat ook de koelwagen van de uitvaartonderneming daar naartoe ging. Na de vondst van de dode vrouw heeft niemand een lijkwagen in de straat gezien.
TrombosedienstHet is nog altijd onduidelijk wat er zich heeft afgespeeld in het huis aan de Ericalaan in Aalst. Het was een medewerker van de trombosedienst die donderdag alarm sloeg omdat die dienst maar geen contact kon krijgen met de vrouw die op het adres woont.
Meerdere keren kwamen ze aan een gesloten deur. Ze namen contact op met de zoon en hij vroeg ze op een later tijdstip langs te komen. Maar ook toen bleef de deur dicht en werd de politie ingelicht.
De vrouw zou hulpbehoevend zijn, ze had een hersenbloeding gehad en zat sindsdien in een rolstoel. In het huis woonde ze samen met haar zoon. Hij zou werkloos zijn en kampen met een oorlogstrauma.
Zoon meegenomenAcht politiewagens reden donderdag de straat in. Agenten gingen het huurhuis binnen en troffen daar stoffelijke resten aan van een vrouw. De politie vermoedt dat het om de 66-jarige bewoonster van het huis gaat, onderzoek van het NFI moet dit aantonen.
Een mannelijke bewoner van het huis is die dag aangehouden. Buurtbewoners zeggen dat ze gezien hebben hoe de politie de zoon van de vrouw meenam.
Ondertussen gaat het onderzoek bij het huis door. De achtertuin wordt van de buitenwereld afgeschermd door een tent en de achterdeur staat dag en nacht open. De politie bewaakt de woning continu.
'Diepe indruk'De gemeente heeft de buurtbewoners een brief gestuurd, waarin ze schrijft dat ze geraakt is door het nieuws. "Wij begrijpen dat de buurt geschrokken is door dit nieuws. Een dergelijke gebeurtenis maakt, zeker als het in je eigen straat gebeurt, diepe indruk." Ze schrijft dat het onderzoek zeker nog enkele dagen gaat duren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!