FC Oss klopt RKC in eigen huis met ruime cijfers

15 augustus 2014 om 23:52
FC Oss heeft RKC Waalwijk in eigen huis een fikse nederlaag toegebracht. De Ossenaren wonnen dit Brabantse onderonsje met maar liefst 0-4. De grote man bij Oss was spits Kevin van Veen, hij scoorde drie keer.

Beide ploegen begonnen deze Brabantse derby met als doel de eerste drie punten van het seizoen te halen, wat een lekker open begin van de wedstrijd opleverde. Daarin had RKC iets meer de bal, maar wist Oss een doelpunt te maken. Uit een fraaie counter scoorde Kevin van Veen al na tien minuten uit een prima voorzet van Istvan Bakx: 0-1.heer en meesterKort na de 0-1 schoot Arsenio Valpoort namens de thuisploeg tegen keeper Hengelman aan. Oss schrok niet van die kans. Integendeel: de Ossenaren breidden de score verder uit. Kevin van Veen maakte na een prima aanval de 0-2. Opnieuw was Istvan Bakx de aangever. Vijf minuten later werd het nog mooier voor de gasten. Jorzolino Falkenstein haalde prachtig uit van een meter of twintig en via de paal en keeper Van Dijk rolde de bal in het doel: 0-3.Na de 0-3 probeerde RKC Waalwijk wel om terug te komen in de wedstrijd, maar was het vooral FC Oss dat gevaarlijk. De ploeg van trainer Boessen combineerde naar een aantal aardige mogelijkheden. Drie minuten voor rust was er een kans voor de thuisploeg, maar Calabro kon niet vol uithalen waardoor zijn schot kracht miste.  Kort daarop slalomde Falkenstein door de RKC-defensie, maar hij schoot in de handen van keeper Van Dijk.Hattrick voor Kevin van Veen De tweede helft begon een stuk minder swingend. Het eerste kansje was er na tien minuten voor de thuisploeg. Na een goede actie van Esajas, schoot Valpoort van rand zestienmeter over het doel.   Kevin van Veen kreeg in de 65e minuut nog een mooie schietkans, maar hij schoot naast. Drie minuten later had de thuisploeg moeten scoren. Valpoort zette vanaf rechts voor op de inkomende Calabro, maar die gleed net langs de bal.In de 77e minuut scoorde Oss opnieuw. Uiteraard was het Kevin van Veen, die koel afwerkte nadat hij alleen voor keeper Van Dijk opdook. Even later kende scheidsrechter Van Sichem een vrije trap toe voor een handsbal van FC Oss. Het had er alle schijn van dat dit delict binnen het strafschopgebied plaatsvond, maar de arbiter dacht daar anders over. Esajas schoot de vrije trap goed in, maar de bal verdween uiteindelijk net naast het doel. Zo blijft RKC na twee wedstrijden op nul punten staan. Geen paniekRKC Waalwijk moet volgens de ervaren RKC-verdediger Frank van Mosselveld niet in paniek raken. “Er is absoluut geen paniek. We weten waar het aan ligt, dus we moeten dit niet te groot maken. Vorige week speelden we fantastisch en nu zal iedereen wel roepen dat we er geen kloten van kunnen. Maar daar schrikken wij niet van.”Goudhaantje Kevin van Veen, die door FC Oss werd overgenomen van JVC Cuijk, was heel blij: “Vorige week was ik ook dichtbij mijn eerste goal. Fijn dat ik nu belangrijk voor het team kan zijn. Ik hoop nog meer goals te maken, minimaal vijftien.”