Sport zaterdag: Marleen van Iersel halve finalist NK beachvolleybal

16 augustus 2014 om 20:03
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws en uitslagen over sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor de beachvolleybalsters Sophie van Gestel en Rebekka Kadijk en atlete Ruth van der Meijden.
Geschreven door

Van Iersel naar halve finale NKMarleen van Iersel heeft zich geplaatst voor de halve finale van het Nederlands kampioenschap beachvolleybal in Scheveningen. Met Madelein Meppelink was de Goirlese zaterdagmiddag te sterk voor Sanne Keizer en Sophie van Gestel uit Oostelbeers. Het werd 21-14 en 21-10. Rebekka De Kogel-Kadijk uit Werkendam ging met Jolien Sinnema in de tweede ronde onderuit. Het koppel Laura Bloem/Marloes Wesselink was te sterk: 8-21 en 10-21.  
Ook Daan Spijkers uit Tilburg en Michiel van Dorsten hebben zich geplaatst voor de halve finale van het NK Beachvolleybal in Scheveningen. Het duo Reinder Nummerdor en Steven van de Velde werd met 2-0 verslagen.
Van der Meijden stapt uitRuth van der Meijden is voortijdig gestopt met de marathon tijdens het EK atletiek in Zürich. De 30-jarige Eindhovense besloot nog voor de doorkomst op 15 kilometerpunt uit de wedstrijd te stappen. Miranda Boonstra, Andrea Deelstra en Stefanie Bouma moeten nu allemaal finishen, wil Nederland nog kans maken op een medaille in de landenwedstrijd. De eerste drie lopers van een land tellen mee voor het teamklassement.
Van Gestel en Kadijk door op NKSophie van Gestel uit Oostelbeers en Rebekka Kadijk uit Werkendam hebben zich vrijdag geplaatst voor het hoofdtoernooi van het NK beachvolleybal. Zij overleefden een poulefase en een tussenronde. Kadijk speelt tijdens het NK samen met Jolien Sinnema. Van Gestel vormt een duo met Sanne Keizer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.