Zilver op Jeugd Olympische Spelen voor zwemmer Kyle Stolk uit Eindhoven

NANJONG - Zwemmer Kyle Stolk uit Eindhoven heeft zilver gewonnen op de 200 meter vrije slag. Dat deed de jonge zwemmer op de Jeugd Olympische Spelen in Nanjing in China.
"Ik ben heel blij met zilver. Natuurlijk is goud mooier, maar hier ben ik ook gelukkig mee," aldus een gelukkige Kyle Stolk. "Ik wilde eigenlijk net zo goed zwemmen als bij het Jeugd EK in Dordrecht in juli van dit jaar. Dat lukte tot 175 meter. De laatste 25 meter was het loodzwaar. Het was net niet genoeg voor goud. Maar dit resultaat motiveert me alleen maar, de volgende keer pak ik 'm".

Hij zwemt bij het Regionaal Trainingscentrum (RTC) in Eindhoven, bij coach Patrick Pearson. Kyle Stolk is één van de grootste zwemtalenten in Nederland.  
'Opvolger Van den Hoogenband'
Pieter van den Hoogenband betitelde vorige maand Stolk als zijn opvolger. En dus moet hij prijzen pakken. In Nanjing is Stolk aardig op weg, de eerste heeft hij al te pakken. Stolk heeft het naar zijn zin in China. "Het Olympisch dorp is gaaf. Alles eigenlijk, de cultuur hier, de mensen zijn super vriendelijk. Ik vermaak me prima. Het is nog mooier dan ik had verwacht, besluit een trotse zilveren medaillewinnaar.