SPM Shoeters heeft met Chris Lee selectie rond

DEN BOSCH - Met het aantrekken van Chris Lee heeft basketbalclub SPM Shoeters uit Den Bosch voor komend seizoen de selectie rond. De 29-jarige Lee speelde de afgelopen twee jaar in Roemeniƫ voor Sibiu. De center, 2.06 meter groot, was daar gemiddeld goed voor 13 punten en 10 rebounds. Afgelopen seizoen werd hij gekozen tot beste buitenlander van de Roemeense competitie.
De komst van Lee wordt door coach Sam Jones gezien als een buitenkansje. “Na lange onderhandelingen lijkt het erop dat het huidige succes van Oranje een doorslaggevende rol heeft gespeeld in zijn keuze voor Den Bosch.”

Met clubs in Slovenië, Mexico, Portugal, Uruguay, Spanje en Roemenië heeft de Lee nodige internationale ervaring opgedaan.


SPM-filosofie
Coach Sam Jones denkt dat het verdedigend sterke spel van de Amerikaan goed past bij de SPM-filosofie. “Met Chris halen we een echt center in huis, hij is een echte dreiging in de low post en staat met zijn fysiek ook verdedigend en in de rebound zijn mannetje.”

SPM Shoeters begint op 1 september met de voorbereiding op het nieuwe seizoen dat half oktober begint. De selectie bestaat uit drie Amerikanen en negen Nederlanders.


Meer over dit onderwerp:
spm shoeters sam jones chris lee basketbal