Video

Kinderen bouwen twee weken lang aan hutten in Eindhoven

20 augustus 2014 om 17:40
nl
In de wijk Meerhoven in Eindhoven bouwen kinderen aan een eigen hut. Niet zoals normaal bij een kindervakantieweek een paar uurtjes, maar twee weken lang. Het is een idee van social designer Rocco Verdult.
Geschreven door

Verdult is een ontwerper die zich bezighoudt met de samenkomst van mensen. Hij zag dat er voor grotere kinderen in nieuwbouwwijken niet veel was te beleven. “Die grotere kinderen gaan niet meer naar de speeltuin, maar willen natuurlijk ook gewoon lekker ravotten.”
BouwkavelsOok zag hij lege bouwkavels. Hij bracht de twee samen en bedacht een soort kinderkavels. Hij zette negen frames in de vorm van een huisje op een bouwkavel. De kinderen mochten twee weken lang hun eigen huis verder afbouwen.
“Ik vind het heel mooi om iedereen hetzelfde platform te geven en dan te zien hoe ze het anders aanpakken. En dat is terug te zien, want alle huisjes zien er anders uit. De een heeft een klepdeur, de ander een vlag en de ene is met zeil gebouwd terwijl de andere helemaal is betimmerd,” aldus Verdult.
Brabant Het project is nu alleen nog in Eindhoven, maar Verdult hoopt het volgend jaar in meer Brabantse steden te kunnen starten.[youtube:body:http://youtu.be/ceAna_A8eEQ]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.