Vrouw op motor rijdt 100 km per uur te hard in Den Bosch, zes andere snelheidsduivels in Brabant

22 augustus 2014 om 00:07
nl
Op de Vlijmenseweg in Den Bosch werd donderdagavond een motorrijdster uit Den Bosch geklokt op 166 kilometer per uur. Dat was bijna honderd kilometer per uur te hard. De snelheidsmaniak was niet de enige die dit jaar flink in het gaspedaal trapte. Ook de onderstaande zes snelheidsduivels konden dit jaar de verleiding niet weerstaan.
Geschreven door

Vorige week nog werd een 45-jarige man uit Made beboet omdat hij flink het gaspedaal intrapte. Bij een controle met een lasergun op de Langeweg bij Zevenbergschen Hoek bleek dat de snelheidsduivel met 159 kilometer per uur voorbij kwam scheuren. Zijn rijbewijs werd in beslag genomen.
Politie voorbij scheurenEen maand daarvoor was het raak in Tilburg. Een jonge snelheidsduivel uit Gilze reed maar liefst 58 kilometer per uur te hard op de Burgemeester Letschertweg. De bestuurder van de Mercedes werd geklokt op 138 kilometer per uur, terwijl daar een maximum snelheid geldt van tachtig. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Eerder die maand maakte een plaatsgenoot zich schuldig aan een grove overtreding. Een 34-jarige raakte zijn rijbewijs kwijt nadat hij met 200 kilometer per uur een politiewagen had ingehaald op de snelweg A58. De snelheidsmaniak stoof richting Breda waarbij hij vermoedelijk niet doorhad dat hij de auto van de dienders passeerde. Die zetten direct de achtervolging in en hielden de Tilburger aan.
Fikse boeteEnkele tientallen kilometers verderop kon ook een 49-jarige man uit Goirle de verleiding niet weerstaan om het gaspedaal eens flink in te trappen. In mei kwam zijn snelheidsmeter uit op 199 kilometer per uur. Op deze weg geldt een maximumsnelheid van zestig kilometer per uur. De man raakte zijn rijbewijs kwijt en kreeg een fikse boete voor de grove snelheidsovertreding.
De politie voorbij scheuren leek ook een man uit Raamsdonkveer een prima idee. In februari reed een 63-jarige man op de A27 bij Raamsdonksveer maar liefst 190 kilometer per uur. De man reed zo snel dat hij niet doorhad dat hij een politieauto voorbijreed. De agent zag de snelheidsduivel voorbij flitsen, maar het lukte hem niet om de gejaagde automobilist bij te houden. Even later werd hij bij een tankstation alsnog aangesproken.
Bijna omver geredenIn diezelfde maand werden een man en een vrouw in Prinsenbeek bijna omver gereden door een wegpiraat. De blauwe Volkswagen - waarin de wegpiraat zat - reed op sommige plekken sneller dan 100 kilometer per uur door die plaats. Een politieman achtervolgde de snelheidsduivel. De bestuurder werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal.
En nu dus de motorrijdster uit Den Bosch. Ze mocht haar rijbewijs inleveren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.