‘Alweer NAC-supporters betrokken bij rellen Lokeren in België’

23 augustus 2014 om 01:32 • Aangepast 21 november 2020 om 22:55
nl
Fans van NAC zijn donderdagavond na de wedstrijd Lokeren - Hull City betrokken geweest bij rellen tussen supportersgroepen. Dit melden Belgische media. Het is niet bekend welk aandeel de aanhang van de Bredase club heeft gehad bij de rellen na het Europa League-duel. Justitie in België komt hier maandag op terug.
Profielfoto van
Geschreven door

Enkele supporters van NAC en FC Groningen verzamelden zich volgens Belgische media in een aantal cafés in Lokeren. De aanhangers van Hull City kwamen hier onder begeleiding van de politie voorbij gelopen. De Hull-supporters werden vervolgens door onbekenden bekogeld met glazen en flesjes.

NAC-supporters in LokerenVolgens onbevestigde bronnen werden zes bezoekende supporters naar het ziekenhuis gebracht met verwondingen. Er zouden geen Nederlandse slachtoffers zijn. Supporters van NAC werden in het verleden eerder in verband gebracht met rellen in Lokeren.
De laatste keer was in maart, toen werden er vijf supporters opgepakt tijdens de bekerfinale tussen Lokeren en Zulte. In de zomer van 2013 gingen er twee oefenwedstrijden van NAC niet door in België uit angst voor rellen.
Zeven arrestatiesIn april 2009 zorgden supporters van Lokeren en NAC samen voor overlast. Voor- en na een duel tussen Lokeren en Germinal Beerschot wilden zij op de vuist. Er waren zo'n honderd NAC-fans naar de wedstrijd gekomen. Zeven werden er destijds gearresteerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.