Jupiler League: alleen FC Eindhoven wint, FC Oss verliest ondanks comeback

EINDHOVEN - FC Eindhoven heeft maandagavond als enige Brabantse ploeg gewonnen in de Jupiler League. De Eindhovenaren versloegen Almere City FC met 2-1.

De Graafschap - RKC Waalwijk: 1-1
RKC Waalwijk staat na vier wedstrijden nog steeds in het rechterrijtje van de Jupiler League. Uit tegen De Graafschap kwamen de Waalwijkers niet verder dan 1-1. De Graafschap was zeker in het begin veel sterker dan RKC, maar het duurde tot de 64e minuut voordat Vida de Doetinchemmers op voorsprong zette. Drie minuten later was het weer gelijk, door een van richting veranderd schot van Kenny Anderson. De Graafschap bleef daarna aandringen, maar RKC hield met moeite stand.

FC Eindhoven - Almere City FC: 2-1
FC Eindhoven boekte in eigen huis een nipte overwinning op Almere City. In het Jan Louwers Stadion werd het 2-1 voor de thuisploeg. Fries Deschilder en Anthony van den Hurk scoorden voor de Eindhovenaren in het laatste kwartier. Bij Almere City was Quasten al in de veertiende minuut trefzeker. FC Eindhoven staat gedeeld zesde met zes punten uit vier wedstrijden.

Sparta - Helmond Sport: 0-0
Helmond Sport bleef bij op Het Kasteel van Sparta in Rotterdam steken op een doelpuntloos gelijkspel. Kevin Visser en middenvelder Roel van de Sande kregen geel. Vorige week versloeg Helmond Sport in eigen huis nog FC Oss met 2-1. De club staat nu twaalfde met vijf punten uit vier wedstrijden.

FC Emmen - FC Den Bosch: 2-2
FC Den Bosch hield een punt over aan de uitwedstrijd in en tegen Emmen. De 2-2 eindstand was al na een dik halfuur bereikt. Jordy Thomassen zette Den Bosch in de derde minuut op voorsprong. Twee minuten later was het alweer gelijk via Frank Olijve. Na een kwartier kwam Emmen zelfs op voorsprong door een benutte penalty, maar Erik Quekel kopte de Bosschenaren in de 34e minuut weer op gelijke hoogte.

FC Oss - VVV-Venlo: 2-3
FC Oss kwam tegen VVV-Venlo in de slotfase terug van een 0-2 achterstand. Johnatan Opoku in de 72e en Kevin van Veen in de 83e minuut zorgden voor 2-2. Maar Aziz Khalouta zorgde ervoor dat de Ossenaren alsnog met lege handen achterbleven.
Deel dit artikel: