Mysterie: hoe belandden promotieposters Stripspektakel Valkenswaard op de vuilstort?

VALKENSWAARD - Tientallen reclameborden voor het Brabants Stripspektakel in Valkenswaard zijn de afgelopen dagen verdwenen van lantaarnpalen in de regio. De borden zijn dinsdag grotendeels beschadigd teruggevonden op de vuilstort van de gemeente, maar die ontkent alle betrokkenheid.

Het Brabants Stripspektakel in Valkenswaard wordt dit weekend gehouden. In de omgeving van Valkenswaard en Waalre zijn de afgelopen weken reclameborden opgehangen. De organisatie zegt dat het voor het eerst in 29 jaar was dat er met borden langs de weg werd geadverteerd.

Collectorsitem
De beperkte oplage van de reclameposters zou dieven in de hand kunnen werken. "De grote vraag is dus nu wie dit gedaan heeft en waarom. Het kunnen stripverzamelaars zijn of iemand die het Brabants Stripspektakel geen warm hart toedraagt", vraagt de organisatie zich hardop af.

Organisator Patrick van Gelder ontdekte de diefstal de afgelopen dagen: "Ze zijn alle veertig weg. Het lag voor de hand dat gemeente Valkenswaard dit gedaan heeft, maar inmiddels heeft zowel de afdeling vergunningen als de gemeentewerf gezegd dat zij dit niet gedaan hebben."

Wellicht aangifte
Toch kreeg Van Gelder dinsdag een mail waarin staat dat de borden zijn gevonden op de vuilstort van de gemeente. "Ik ga nu eerst even uitzoeken wat er precies is gebeurd", aldus Van Gelder. Hij overweegt aangifte te doen.
Deel dit artikel: