Schrijvers storten zich voor inspiratie op het gewone Tilburg

26 augustus 2014 om 17:42
nl
Negen schrijvers gaan de komende dagen snuffelen aan Tilburg. Alle negen laten zich door de stad inspireren bij het schrijven van een korte theatervoorstelling. Schrijver en acteur Gijs Scholten van Aschat bijvoorbeeld ging op bezoek in museum De Pont. De negen korte voorstellingen worden begin november gespeeld in de Tilburgse schouwburg. Voor TILT ging eerder al schrijver Ilja Leonard Pfeijffer op pad in de stad.
Geschreven door

Het idee voor de avond met korte voorstellingen ('Proeftuin Tilburg')  komt van Matthijs Rümke, de artistiek leider van Het Zuidelijk Toneel.
"Ik hoorde dat Tilburg wordt gezien als de gewoonste stad van Nederland. Toen een supermarktketen een stad zocht om een nieuw type winkel te ontwikkelen, kozen ze daarom voor Tilburg. Dus kan je zeggen dat Tilburg de meest exemplarische stad van Nederland is. Dat vind ik een heel geestige gedachte."
PolitiebureauDe negen schrijvers komen uit heel Nederland maar ook Tilburger Anton Dautzenberg is erbij. Ze gaan de komende tijd op bezoek in het politiebureau, de jongerendisco, het ziekenhuis, De Pont en de Piushaven. De stukken die ze schrijven worden in november gespeeld door onder andere Marc-Marie Huijbregts, Chris Nietvelt, Dick van den Toorn en Margot Ros.
Het Zuidelijk Toneel is niet de enige die schrijvers door Tilburg op pad stuurt. Het literaire festival TILT liet in maart Ilja Leonard Pfeijffer door Tilburg dwalen op zoek naar de ziel van de stad. Het boek 'Van Weemoed naar de Nacht' dat hij daarover schreef, wordt zondagmiddag in Tilburg gepresenteerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.