Het gebeurt, hulpverleners die onderweg zelf bij een ongeluk betrokken raakten: zes voorbeelden

26 augustus 2014 om 22:15 • Aangepast 21 november 2020 om 22:51
nl
Een brandweerman die dinsdag onderweg was naar een melding, werd op de Peelstraat in Wanroij aangereden door een auto. De man is zwaargewond met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe triest ook, het is niet de eerste keer dat een gealarmeerde brandweerman of politieagent gewond raakt in het verkeer. Veel hulpverleners in Brabant gingen hem voor. Een overzicht.
Profielfoto van
Geschreven door

Kort na de aanrijding van de brandweerman in Wanroij kwam de ambulance ter plaatse om eerste hulp te verlenen. Er kwam later ook een traumahelikopter ter plaatse. De trauma-arts is met de ambulance meegereisd naar het Radboud Universitair Medisch Centrum in Nijmegen. Hoe de man het nu maakt, is niet bekend.
Agent op motor botst op busje in OssBij een ongeluk op de Ruwaardsingel in Oss in juli raakte een politieagent zwaargewond. De agent botste met zijn motor in volle vaart op de achterkant van een bestelwagen, toen hij richting de Cereslaan met spoed naar een ongeval in Geffen reed. De politieagent werd ter plekke behandeld door het ambulancepersoneel en werd even later met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De Ruwaardsingel werd in beide richtingen afgesloten door de politie.

Motoragent zwaargewond bij aanrijding in RoosendaalEen motoragent raakte in mei zwaargewond bij een aanrijding met een auto op de kruising van de Burgemeester Schneiderlaan met de Donkenweg in Roosendaal. De agent was op weg naar een melding. De automobilist hoorde de sirene niet. Ook het blauwe zwaailicht viel hem blijkbaar niet op. De motoragent werd geschept, slingerde over de auto heen en kwam met een smak op de weg terecht. De agent werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Agente botst met met politieauto in Bergen op ZoomEen 45-jarige politieagente raakte in november vorig jaar in Bergen op Zoom lichtgewond toen ze in haar dienstauto op een andere auto botste. Het ongeluk gebeurde rond halfdrie ’s nachts op het kruispunt van de Rooseveltlaan en de Sterrelaan. De andere agent in de politieauto en de 34-jarige automobilist van de tweede auto bleven ongedeerd. De auto's raakten flink beschadigd. "De brokstukken lagen tot op grote afstand", zei een politiewoordvoerder.
Brandweer haalt agent uit auto na aanrijding in EindhovenBij een aanrijding op de Dillenburgstraat in Eindhoven raakte in juni 2013 een politieman gewond. De agent werd met nekklachten door de brandweer uit zijn auto gehaald. De brandweer knipte het dak van de auto open. De agent reed niet in een politiewagen, maar in een leenauto toen hij vanuit een uitrit de Dillenburgstraat op wilde rijden. Hierbij zag hij een auto die op de Dillenburgstraat reed over het hoofd, waardoor de wagens botsten.
Motoragent zwaargewond bij botsing met dronken automobilist in BredaEen 40-jarige motoragent raakte in september vorig jaar zwaargewond bij een ongeval in Breda. De agent botste tegen een auto op de Backer en Ruebweg. De automobilist, een 52-jarige Bredanaar, had gedronken. De politie vermoedde dat hij geen voorrang verleende aan de motoragent. Hij werd van zijn motor geslingerd, belandde in de middenberm en raakte buiten kennis.
Motoragent glijdt uit en raakt gewond in Etten-LeurEen motoragent van de politie Midden- en West-Brabant raakte anderhalf jaar geleden gewond bij een ongeluk in Etten-Leur. De agent was rond tien over zes ‘s avonds onderweg naar een melding. Op de Steenmansweg ging hij door glad wegdek onderuit. De motoragent werd gewond naar het ziekenhuis gebracht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.