Sonneveld de Musical van Albert Verlinde naar theater DeLaMar in Amsterdam

DEN BOSCH - De musical Sonneveld van Albert Verlinde uit Cromvoirt volgt de musical 'Hij Gelooft in Mij' op in het Amsterdamse DeLaMar Theater. In dit theater was cabaretier Wim Sonneveld ooit betrokken en trad hij geregeld op. Van 8 februari tot en met 26 april 2015 is de musical over de kleinkunstlegende te zien, liet Verlinde dinsdagavond weten bij RTL Late Night.
De musical over Sonneveld ging vorig jaar al elders in première en was tot de zomer in verschillende Nederlandse theaters te zien. Voor de nieuwe reeks voorstellingen is het verhaal verrijkt met de geschiedenis van het theater, waar Sonneveld in 1952 met twee compagnons de leiding over nam. Ze herdoopten het tot het 'Nieuwe de la Mar Theater'.


Opvolger Hij Gelooft in Mij
Net als bij de musical van afgelopen jaar kruipt Tony Neef in de huid van Sonneveld en brengt hij bekende liedjes als 'Het Dorp' en 'Lieveling' ten gehore. De voorstelling over één van de belangrijkste Nederlandse cabaretiers van de vorige eeuw is de opvolger van 'Hij gelooft in mij', een musical over het leven van André Hazes. Die stopt op 4 januari.

Hij gelooft in mij ging in november 2012 in première. De oorspronkelijke speelperiode van zes maanden werd tot vijf maal toe verlengd.