Aderlating voor RKC: aanvoerder Sander Duits vertrekt naar Go Ahead Eagles

WAALWIJK - Voetbalclub RKC Waalwijk moet op zoek naar een nieuwe aanvoerder. Sander Duits verlaat de Waalwijkse club per direct. Hij tekent een contract in Deventer bij Go Ahead Eagles. Het vertrek van Duits is een aderlating voor RKC.

Duits speelde 129 officiële duels voor de geelblauwen en was een belangrijke speler in het elftal van trainer Martin Koopman.

Leegloop
RKC zag eerder al de hele technische staf vertrekken plus een aantal belangrijke spelers. De leegloop bij de club heeft te maken met de degradatie naar de Jupiler League.

Algemeen directeur Remco Oversier baalt van het vertrek van Duits maar gunt de aanvoerder ook een mooie stap in zijn carrière. "Het is nooit leuk om je aanvoerder aan het begin van de competitie te verliezen."

'Samen met club gegroeid'
Ook de mens Sander Duits zal worden gemist. "Daarnaast is Sander geliefd bij de supporters vanwege hetgeen hij betekend heeft voor onze club. Sander is bij RKC opgekrabbeld en hij is samen met de club gegroeid.

"We hebben samen enkele fantastische jaren beleefd. We gunnen Sander deze stap daarom van harte en danken hem voor zijn inzet voor RKC", aldus Oversier.
Deel dit artikel: