Fatale overval op Mien Graveland (86) uit Helmond in Opsporing Verzocht en Bureau Brabant

HELMOND - De tv-programma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht hebben maandag en dinsdag aandacht besteed aan de gewelddadige overval op een bejaarde vrouw uit Helmond. De overvallers takelden de 86-jarige Mien Graveland zodanig toe, dat ze later overleed aan haar verwondingen.
Dat gebeurde vorige week vrijdag in een huis aan de Bestevaer in Helmond.

Man in trainingspak gezien
De daders droegen kleding van energiebedrijf Oxxio. Eerder op de dag is een jongeman in trainingspak in de straat gezien.

De politie vraagt in de opsporingsprogramma's of mensen nog bijzondere dingen is opgevallen en nog meer tips hebben. Twintig rechercheurs werken aan de zaak.

Signalement getuige of dader
In Opsporing Verzocht werd dinsdagavond onder meer het signalement van een man genoemd die mogelijk een van de daders is of een getuige. De man is ongeveer twintig jaar oud en is lichtgetint. Hij is ongeveer 1.70 meter lang en heeft kort donker haar.

De man droeg een bruin joggingpak met verticaal op zijn rug in gouden letters 'Adidas' en ook op zijn rechterbroekpijp stond 'Adidas'. Over de zaak zijn een tiental tips binnengekomen bij de politie.