Ramkraak op juwelier Diamonds & Jules in Tilburg, drie daders op de vlucht: 'Enorme schade'

TILBURG - Op juwelierszaak Diamonds & Jules in Tilburg aan Heyhoefpromenade is donderdag in de vroege ochtend een ramkraak gepleegd. Dat gebeurde rond halfvijf. Drie daders probeerden met veel geweld in te breken in de winkel. “De schade is enorm”, vertelt juwelier Jules Leijnen.
De daders ramden in de vroege ochtend de pui van de winkel met een gestolen auto. De auto, een witte Ford Focus, bleef na de ramkraak achter. Er liggen veel glasscherven op de grond. “De hele voorkant van mijn winkel is kapot. Het zal wel een paar weken duren voordat ik weer open kan”, aldus Leijnen.

Drie daders op scooters gevlucht
Volgens de politie zijn er drie daders gezien. Ze ramden met de auto een paaltje uit de grond en reden toen in op de winkel. Nadat ze spullen meenamen uit de zaak, gingen ze er op een scooter vandoor.


'Nog nooit meegemaakt'
Van de daders ontbreekt nog ieder spoor. De technische recherche is bezig met een sporenonderzoek. Daarnaast is de politie bezig met een ‘speurtocht’, vertelt de woordvoerder. Hoeveel de daders hebben meegenomen, is nog niet te zeggen.

Volgens Leijnen zijn ze in ieder geval in de zaak geweest. De juwelier vertelt een aantal horloges te missen. “Ik heb een ramkraak als deze nog nooit meegemaakt”, vertelt hij. “Mijn andere filiaal is in 2008 wel eens overvallen en er is wel eens ingebroken. Maar dit is toch even iets anders.”

Nederlandse mentaliteit
De politie doorzoekt donderdagochtend de omgeving en is een onderzoek begonnen. “Het is nu de schouders eronder en Nederlandse mentaliteit tonen. Het is nu eenmaal zo”, vertelt Leijnen nuchter.