Nieuwe A4 tussen Dinteloord en Bergen op Zoom vier maanden eerder klaar

KLUTSDORP - Het nieuwe stuk snelweg A4 tussen Dinteloord en Bergen op Zoom gaat 24 november open voor het verkeer. Door de milde winter kon er flink worden doorgewerkt en is de weg zo'n vier maanden eerder klaar. Dat meldt Rijkswaterstaat donderdag.
De Zoomweg, zoals de weg ook wordt genoemd, is nu bijna klaar. Er moet nog een nieuwe asfaltlaag op en de strepen op de weg moeten worden geschilderd. Ook zijn de komende maanden nodig om de A4 verder aan te kleden met hectometerpaaltjes, ANWB-borden en lantaarnpalen.

Aansluiting Klutsdorp
In het weekend van 22 en 23 november wordt bij Klutsdorp de aansluiting op de huidige snelweg A4 gemaakt. Mocht het weer niet meezitten dan kan het verkeer pas 1 december over het nieuwe asfalt.

Met het voltooien van de nieuwe A4 in West-Brabant is de kortste weg tussen Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam bijna klaar. Alleen bij Schiedam ontbreekt er nog een stuk.

Dorpen ontlast
De nieuwe A4 moet ervoor zorgen dat er minder doorgaand verkeer door de dorpen rijdt. Politici drongen al lang aan op een snelle aanleg maar het kwam er steeds maar niet van. De huidige 80-kilometerweg kan het drukke verkeer al lang niet meer aan.

Een bijzonder onderdeel in het vijftien kilometer lange ontbrekende stuk is een aquaduct dat het verkeer over de snelweg onder rivier De Vliet door leidt. Het is het eerste Brabantse snelweg-aquaduct.

Open voor zeilschepen
De gemeente Steenbergen wilde graag dit aquaduct, omdat zo de historische haven dicht bij de binnenstad, open kan blijven voor zeilschepen.