Eindhoven bestrijdt rattenplaag Acht niet, dorpsraad ‘erg teleurgesteld’

4 september 2014 om 22:32
nl
Inwoners van Acht moeten het probleem met zwarte ratten zelf oplossen. Dat schrijven burgemeester en wethouders naar aanleiding van raadsvragen van het CDA. De Dorpsraad Acht is ‘erg teleurgesteld’ in de reactie van de gemeente. Dat laat voorzitter Remco van Dooren donderdag weten.
Geschreven door

De rattenplaag houdt inwoners van Acht al maanden bezig. De Dorpsraad Acht wil graag dat de gemeente Eindhoven helpt bij de bestrijding van de plaag. Het CDA stelde hier raadsvragen over, maar de gemeente laat in een antwoord weten dat de verantwoordelijkheid voor bestrijding van de zwarte rat bij de inwoners ligt.
Groot gebied“Als de zwarte rat in een gemeentelijk gebouw leeft en nestelt, dan bestrijdt de gemeente de zwarte rat”, valt te lezen in reactie van de gemeente. Van Dooren betreurt de houding van de gemeente.
“Als het nou om één huis of één straat ging, snap ik dat de gemeente naar de inwoners wijst. Maar van noord tot zuid en van oost tot west lopen ratten rond in Acht. Het gaat om een groot gebied, dus wij vinden het teleurstellend dat de gemeente niet helpt.”
Inzage in onderzoekIn antwoorden op de raadsvragen stelt de gemeente ook dat de ratten op dit moment geen infectieziekten hebben overgebracht op mensen. “Maar hoe weet de gemeente dit? Wij willen graag direct inzage in het onderzoek”, laat Van Dooren weten.
In het najaar heeft de Dorpsraad Acht een gesprek met de gemeente Eindhoven over het rattenprobleem. “Dat zal vooral gaan over het voorkomen van een rattenplaag, maar wij zullen ook zeker het thema bestrijding op tafel leggen. Want dat gebeurt nu dus niet”, zegt Van Dooren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.