'Zakaria Bakkali kon 400.000 euro gaan verdienen bij PSV, maar weigerde het aanbod'

EINDHOVEN - Aanvaller Zakaria Bakkali heeft 'nee' gezegd tegen een aanbieding van PSV om 400.000 euro te gaan verdienen. Dit onthulde journalist Thijs Slegers vrijdag in het voetbalpraatprogramma FC Onder Ons van Omroep Brabant.
"Ik heb het contract zelf gezien", aldus Slegers. "Er stond echt 400.000 euro. En hij kon meer verdienen als hij een bepaald aantal wedstrijden zou hebben gespeeld. Ik meen dat hij al meer geld zou krijgen bij vijf of tien optredens in het eerste van PSV."

'Een compleet raadsel'
Waarom de 18-jarige Belg niet instemde met dit voorstel van de Eindhovense voetbalclub is voor Slegers een raadsel. "Zeg het maar. Ik heb geen idee. Het lijkt mij een prachtig voorstel."

Bakkali staat in Eindhoven nog een seizoen onder contract en PSV wil heel graag dat hij zijn verbintenis verlengt. Zolang de aanvaller dat niet doet, wordt hij niet opgesteld.

Contract bij andere club?
In FC Onder Ons, waarin ook doelman Khalid Sinouh aanschoof, werd gespeculeerd over de weigering van Bakkali. Presentator Paul Post opperde dat de Belg wellicht al een akkoord met een andere club heeft gesloten.

"Dat zou je kunnen denken", aldus Slegers. "Maar dan moet die nieuwe club wel heel erg overtuigd zijn van de speler. Bakkali staat al ruim een jaar stil in zijn ontwikkeling en voorlopig ziet zijn situatie er uitzichtloos uit."

Openstaan voor begeleiding
Sinouh zou de speler graag als begeleider willen helpen uit deze situatie. "Maar dan moet hij daar wel open voor staan. Alleen dan heeft het zin."

FC Onder Ons is tot zaterdagavond ieder uur te zien op Omroep Brabant.
Meer over dit onderwerp:
zakaria bakkali khalid sinouh psv contract voetbal