Tien katten gedood met langzaam werkend gif in Bergen op Zoom: dieren eerst ernstig ziek

BERGEN OP ZOOM - In de buurt van de Jan Dercksstraat in Bergen op Zoom zijn de afgelopen twee weken tien katten doodgegaan, waarschijnlijk aan een langzaam werkend gif. Uit onderzoek blijkt dat de katten vermoedelijk eerst erg ziek zijn geworden van het spul voordat zij zijn doodgegaan.
Volgens een woordvoerder van de politie komen de tien katten van dezelfde eigenaar.

Gele oren en stuiptrekkingen
In de omgeving van de Jan Dercksstraat zijn eind juli en begin augustus ook al dode katten gevonden die vermoedelijk zijn vergiftigd. Die meldingen kwamen van andere diereneigenaren. "Dit speelt nu al zeker enkele maanden", aldus de politiewoordvoerder.

De tien dode beesten die de afgelopen twee weken zijn gevonden, zijn onderzocht door een dierenarts. "Het is duidelijk dat zij zijn vergiftigd. Zij hadden gele oren en stuiptrekkingen."Dit wijst volgens de politiewoordvoerder op vergiftiging. Er is nog geen gif gevonden. We onderzoeken of iemand opzettelijk de katten vergiftigt."

Melding doen
Hoeveel katten er in de omgeving van de Jan Derksstraat op deze manier zijn doodgegaan, is niet duidelijk. "Mogelijk hebben diereneigenaren geen melding gedaan of hadden ze niet in de gaten dat het om vergiftiging ging", zegt de politiewoordvoerder.

Hij vraagt mensen om melding te maken bij de politie als hun dier mogelijk is vergiftigd. Dat kan de politie meer informatie opleveren om de zaak te onderzoeken.