Video

Angst in Van Berkumstraat Tilburg na opendraaien gaskranen: 'Straks gaat alles de lucht in'

15 september 2014 om 17:31 • Aangepast 21 november 2020 om 22:34
nl
Bewoners van de Tilburgse wijk Rosmolen blijven zich zorgen maken over de veiligheid in hun buurt. In veel slooppanden is de gasleiding namelijk nog niet afgesloten. "Een kwestie van overmacht", zegt één van de woningbouwverenigingen.
Profielfoto van
Geschreven door

Zondag werd er voor de tweede keer brand gesticht in één van de sloopwoningen en werden in andere slooppanden vijftien gaskranen opengedraaid. Dat gebeurde in de Van Berkumstraat en omgeving.
Kranen dichtVooral de gaskranen, die zomaar konden worden opengedraaid, zorgen voor onrust. Volgens woningstichting Tiwos komt dat door overmacht. Iedereen die uit een woning vertrekt wordt gevraagd alles af te sluiten.
Een definitieve afsluiting moet door de energieleverancier gebeuren. "Mensen mogen natuurlijk niet zelf aan de meterkast rommelen", zo zegt een coördinator van het Tilburgse sloopproject. "Dat afsluiten is in handen van een door Enexis ingehuurd bedrijf en dat was nog niet zo ver dat alle slooppanden zonder gas zitten."

Wachten op privacy instellingen...

Spanning bij bewonersWie in de wijk loopt merkt toch wel spanning bij de bewoners. "Straks vliegt hier alles de lucht in!", hoorde Omroep Brabant ter plaatse. Intussen is de Van Berkumstraat voor een deel afgesloten met hekken.
De bewoners hebben een brief gekregen van de woningstichtingen over de situatie. Daarin staat ook dat er extra toezicht is in de wijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.