Man (59) uit Bergeijk 2,5 jaar cel in voor in brand steken eigen meubelzaak

15 september 2014 om 18:38
nl
Een 59-jarige man uit Bergeijk moet 2,5 jaar de cel in voor het in brand steken van zijn eigen meubelzaak in 2012. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch maandag bepaald. Eerder dit jaar werd de man nog vrijgesproken van brandstichting.
Geschreven door

De rechtbank vond toen dat er onvoldoende bewijs was om de verklaring van de man uit te sluiten. Toch werd in hoger beroep twee weken geleden drie jaar cel geëist, waarvan acht maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar.
De uitspraak valt daarmee iets lager uit dan de eis. De man moet ook nog een schadevergoeding betalen van 21636 euro.
Verzekeringsgeld claimenDe destijds 57-jarige eigenaar zou zijn meubelzaak aan de Galgenberg in Bergeijk in brand hebben gestoken om verzekeringsgeld te kunnen claimen.
In februari van dit jaar verwierp de rechter dit scenario, maar het hof denkt daar dus anders over..
'Overvallen door drie mannen'Zelf heeft de eigenaar brandstichting altijd ontkend. De man beweert zelf dat hij is overvallen door drie mannen die hem bewusteloos sloegen en vervolgens het pand in Bergeijk in brand staken. Dit gebeurde in april 2012.
De politie meldde na de brand dat de man had verklaard dat hij met een onbekend voorwerp neergeslagen was. Toen hij hiervan bijkwam, waren de daders weg. De officier van justitie eiste eerder een gevangenisstraf van 36 maanden, waarvan 8 voorwaardelijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.