Brabantse universiteiten stijgen iets in ranglijst beste universiteiten van de wereld

EINDHOVEN/TILBURG - De twee Brabantse universiteiten zijn dit jaar iets gestegen in de jaarlijkse ranglijst van beste universiteiten ter wereld, de QS World University Rankings. De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) stijgt tien plaatsen, van 157 naar 147. En de Tilburg University gaat van plaats 373 naar 367.
In de jaarlijkse ranglijst van beste universiteiten van de wereld staan zes Nederlandse universiteiten bij de eerste honderd. Als beste scoort de Universiteit van Amsterdam. De UvA stijgt van 58 naar 50. De TU/e is de achtste Nederlandse universiteit in de top-400 en de universiteit van Tilburg de dertiende en laatste.  

Bekende namen in top-10
De ranglijst wordt opnieuw aangevoerd door het Massachusetts Institute of Technology. De universiteit van Cambridge en het Imperial College in Londen delen plaats twee. Andere bekende namen in de top-10 zijn Harvard (4), Oxford (5), Stanford (7), Princeton (9) en Yale (10).

De opstellers van de lijst beoordelen wereldwijd ruim achthonderd onderwijsinstellingen op onder meer faciliteiten, onderzoeksmogelijkheden en innovatie.