Aanslag Randstad Uitzendbureau Tilburg: uitzendkracht goot benzine over bureaus

TILBURG - Een flexwerker van Randstad Uitzendbureau heeft dinsdagochtend het kantoor van de uitzendorganisatie in Tilburg in brand gestoken. De man goot een jerrycan benzine leeg over de bureaus en stak het aan. Zeven medewerkers en een klant die in het pand aan de Schouwburgring waren, konden ongedeerd via de achteruitgang wegkomen. Ze zijn enorm geschokt, zo vertelt een woordvoerder van Randstad Uitzendbureau aan Omroep Brabant.

Omstanders wezen de dader aan, waarna de politie de brandstichter arresteerde. Het gaat om een 54-jarige man uit Tilburg.

Brandstichter naar ziekenhuis
De man is even in het ziekenhuis onderzocht en daarna in de cel gezet. Hij wordt verdacht van brandstichting en poging tot doodslag of moord.

Drie medewerkers van Randstad zijn naar het ziekenhuis gebracht. Twee van hen hadden rook ingeademd. Een medewerker had benzine over zich heen gekregen. Aan het begin van de middag mochten zij weer naar huis.  

De overige medewerkers zijn opgevangen in de naastgelegen schouwburg en krijgen slachtofferhulp.'Nog nooit meegemaakt'
"Dit hebben we nog nooit meegemaakt. We hebben wel eens te maken met vandalisme, bekladdingen van onze kantoren, maar op jaarbasis zijn dat enkele incidenten. Iets dergelijks is nooit voorgekomen", zo vertelt Randstad-woordvoerster Suzan Bloemscheer.

'Dader is een bekende van Randstad'
Of de dader nog steeds voor het uitzendbureau werkt, is niet duidelijk. "Het gaat in ieder geval om een bekende van ons", aldus Bloemscheer. Over de reden waarom de man dit deed, is haar niets bekend. Ook de politie kan daar nog niets over vertellen.

Eerste aandacht naar betrokken medewerkers
Het kantoor, dat pal naast de Tilburgse schouwburg ligt, raakte zwaar beschadigd door de brand. Volgens Randstad is het niet meer bruikbaar. "Onze eerste aandacht gaat uit naar de opvang van onze medewerkers. Daarna gaan we kijken of er een ander pand in Tilburg voor ons beschikbaar is."

''We zouden over drie maanden gaan verhuizen naar een pand tegenover het NS-station. Ik heb al nagevraagd of we daar eerder terecht kunnen maar dat gaat niet lukken. We moeten dus tijdelijk op zoek naar een ander gebouw. Maar voorlopig staat onze telefoon doorgeschakeld naar ons filiaal in Waalwijk'', vertelt regiomanager Werner Klaassen van het uitzendbureau.


Veel rook
Volgens de brandweer was er tijdens de brand veel rook. Het pand ligt in een winkelgebied, tegenover het overdekte winkelcentrum Schouwburgpromenade.Geen gevolgen voor winkelend publiek
Naast het uitzendbureau zijn geen andere winkels of bedrijven ontruimd. Wel werd de drukke Schouwburgring afgesloten.

De politie is een onderzoek gestart en kijkt of er camerabeelden van de aanslag zijn. Ook zijn alle getuigen ondervraagd.
Deel dit artikel: