Partij voor de Dieren wil dat aangereden wild in Brabant door spuitje uit lijden wordt verlost

DEN BOSCH - De Partij voor de Dieren wil dat aangereden wild op de Brabantse wegen voortaan door een dodelijke injectie van een dierenarts uit hun lijden wordt verlost. De beesten zouden niet langer moeten worden afgeschoten door jagers van de Stichting Afhandeling & Monitoring Fauna-aanrijdingen (SAMF).

Dat blijkt uit schriftelijke vragen van de fractie van de Partij in de Brabantse Staten.

De Partij voor de Dieren hoopt ook dat de provincie wil zoeken naar diervriendelijke maatregelen om dit soort aanrijdingen te voorkomen, zoals het plaatsen van meer hekken en snelheidsbeperkingen.

Meer toezicht
De Stichting Afhandeling & Monitoring Fauna-aanrijdingen is officieel door de provincie belast met de afhandeling van aanrijdingen met wild. De dierenpartij vraagt zich af of daar wel voldoende toezicht op is en of er wordt samengewerkt met dierenwelzijnsorganisaties zoals de Dierenbescherming.

Volgens de partij zijn alle leden van de SAMF jager en blijkt het afhandelen van aanrijdingen met wild in de praktijk er op neer te komen dat gewonde dieren worden afgeschoten.

Volgens bestuursleden van de SAMF wordt er nog lang niet genoeg wild afgeschoten, zo zou blijken uit berichtgeving in de pers.
Deel dit artikel: