TU/e weer de beste van Nederland, kan ook niet anders met zo'n kek promofilmpje

EINDHOVEN - Radio 1 had woensdag de primeur, de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is de beste universiteit van Nederland volgens tijdschrift Elsevier. Alweer! Vorig jaar ook al. Dat is ook niet gek, want als je aan de TU/e studeert, ben je niet minder dan de wereld aan het redden. Tenminste, dat vertelt ons het epische promofilmpje van de universiteit.
De camera zwenkt traag. Donkere wolken pakken zich samen boven de campus aan Den Dolech in Eindhoven. De wind steekt op, bliksemschichten knetteren aan de hemel. Fossiele brandstoffen raken op, de wereld staat op de rand van de afgrond. Wie gaat ons redden?De studenten van de TU/e natuurlijk! Ze rijden in hun Tesla voor bij het hoofdgebouw, rennen met het levensreddende vuur in hun ogen de trappen van het auditorium op. Werkplaatsen vol slimme koppen buigen zich over megacomplexe, maar essentiële vraagstukken.

Het promofilmpje van de TU/e is niets minder dan de trailer voor een blockbuster van een actiefilm. Compleet met aanzwellende muziek, hoofdrolspelers die hun blik tot in het oneindige richten en een eindshot waarin de nieuwe ochtendzon de lucht boven de campus roze kleurt.

Helden van morgen
De hoofdrolspelers slaan de voor onheil behoede wereld met gepaste trots gade en zuchten opgelucht. De mensheid is gered. In ieder geval voor even. In ieder geval voor de duur van een masterstudie aan de TU/e. Daar worden de helden van morgen gevormd.

Tenminste als we het filmpje mogen geloven. En de Elsevierlijst van beste Universiteiten van Nederland. Want volgens redactiechef Arthur van Leeuwen van Elsevier steekt de TU/e er 'met kop en schouders bovenuit'. In ieder geval in promo's maken. Of weegt Elsevier dat niet mee als criterium?

Donderdag ligt de Elsevier in de winkels met de volledige uitslag welke hogeschool en universiteit de beste is. Dat is de Avans Hogeschool en dus de TU/e, maar er staat voor de studiekiezer nog veel meer interessants in. Maar het is dus Eindhoven. De Technische Universiteit. Dus. 'And action!'