Racedirector Marathon Eindhoven niet blij met doping-uitspraak Krotwaar: 'Ik vind het vervelend'

29 september 2014 om 19:47
nl
Peer Pulles, racedirector van de Marathon Eindhoven, is niet gelukkig met de uitspraken van Luc Krotwaar over de overwinning van Dennis Kimetto zondag in Berlijn. De Keniaan verbeterde het wereldrecord op de marathon met 26 seconden. Volgens voormalig marathonloper Krotwaar is er slechts tien procent kans dat deze prestatie zonder doping is bereikt. "Door zijn uitspraken wordt het meteen negatief belicht", aldus Pulles.
Geschreven door

Luc Krotwaar zorgde zondag met zijn uitspraken in het sportprogramma Sportlunch van Omroep Brabant voor ophef. Hij stelde de tijd van twee uur, twee minuten en 57 seconden van Dennis Kimetto ter discussie.
Krotwaar zegt het wereldrecord met 'een korreltje zout' te nemen. Racedirector Peer Pulles van Marathon Eindhoven gelooft niet dat Kimetto vals heeft gespeeld en doping heeft gebruikt. "Dopingcontroles zijn er veelvuldig", zegt Pulles. "Er zijn zelfs bizar veel controles op dit niveau."
VervelendPeer Pulles is dan ook niet blij met de uitspraken van Krotwaar. "Het is echt een uitspraak van Luc", zo zegt hij. "Wij hebben er met verbazing naar geluisterd. Hij heeft in het verleden wel vaker zijn twijfels geuit."
Pulles bekijkt de prestatie van de Keniaan als sportprestatie. "Door de uitspraken van Luc wordt het meteen negatief belicht. In die trant vind ik het vervelend. Het is een enorme goede prestatie van Kimetto."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.