Verdediger Dylan de Braal scheurt kruisband bij debuut voor RKC: 'Ik heb nacht niet geslapen'

30 september 2014 om 19:43
nl
Verdediger Dylan de Braal heeft bij zijn debuut voor RKC tegen Achilles '29 zondag zijn kruisband afgescheurd. Dat meldt de Waalwijkse club dinsdag.
Geschreven door

De 20-jarige heeft ook een scheurtje in zijn meniscus. De Braal werd vlak voor rust het veld ingestuurd door trainer Martin Koopman. "Ik heb precies drie minuten gespeeld, maar ik stond slechts één minuut op mijn benen", blikt De Braal terug op zijn debuut.
Seizoen voorbijMet een ijszak op zijn knie zag De Braal zondag hoe zijn ploeg ten onder ging tegen de semi-profs van Archilles'29. RKC verloor met 0-4 en nam de laatste plaats in de Jupiler League over van de ploeg uit Groesbeek.
De Braal komt voorlopig niet meer in actie voor de Waalwijkers. "Ik heb dit seizoen sowieso uit mijn hoofd gezet. Ik moet minimaal zeven tot negen maanden revalideren. Over drie weken word ik geopereerd. Dan wordt ook duidelijk hoe lang ik precies moet revalideren."
Niet geslapenDe afgelopen dagen waren zwaar voor De Braal. "Ik heb de eerste nacht niet geslapen. Dit verwacht je niet bij je debuut. Ik heb hier heel mijn leven voor getraind en dan gebeurt zoiets. Ik baal enorm. Gelukkig krijg veel steun van de club, familie en vrienden. Dat helpt natuurlijk enorm."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.