Singelloop Breda: recordaantal deelnemers, drukte in de stad en parcoursrecord

BREDA - 16.480 mensen lieten zich zondag van hun meest sportieve kant zien bij de Bredase Singelloop. Dat is een nieuw deelnemersrecord. Het hardloopevenement werd voor de 29e keer gehouden.
Om elf uur zondagochtend startten de eerste lopers. De halve marathon, het hoogtepunt van de Singelloop, begon om twee uur 's middags. Vorig jaar liepen 16.150 mensen één van de afstanden van de Singelloop.

Verrassende winnaar
De Keniaan Michard Mengich was verrassend de snelste op de halve marathon. Hij finishte in 1:00:11, een nieuw parcoursrecord.


Veel publiek
Langs de kant van het parcours stonden tientallen duizenden toeschouwers. Ook waren er tientallen bandjes en dweilorkesten te vinden op straat. De finish was traditiegetrouw op de Grote Markt.

Fotoreportage
Onze fotografe was bij de Singelloop aanwezig en zette veel hardlopers en het publiek op de kiek. Klik hier om de fotoserie te bekijken.

Het parcours van de Singelloop komt in de buurt van de Molenstraat in de binnenstad, daar was zondagochtend brand boven een restaurant. De brand had geen gevolgen voor het hardloopevenement.