Vier jaar cel voor xtc-smokkelaar Eindhoven Airport

6 oktober 2014 om 17:01
nl
Een Braziliaan moet van de rechtbank Oost-Brabant vier jaar de cel in voor drugssmokkel. De 22-jarige man probeerde in april bijna 57.000 xtc-pillen, ruim een halve kilo hennep en een hoeveelheid hasjiesj Nederland uit te smokkelen via Eindhoven Airport.
Geschreven door

Hij werd bij een controle op de Eindhovense luchthaven gesnapt, toen bleek dat in één van zijn koffers de bodembekleding was dichtgenaaid op de plaats waar een rits moest zitten.
Geld verdienen met drugssmokkelDe 22-jarige verdachte verklaarde dat hij is ingegaan op een aanbod van een kennis uit Brazilië om geld te verdienen met de smokkel van drugs vanuit Nederland. Hij kreeg toen hij in Nederland was, van een contactpersoon twee koffers waarin drugs verborgen zaten.
Die vulde hij op zijn hotelkamer met zijn kleren. Diezelfde dag ging hij met de koffers naar Eindhoven Airport en checkte in voor een vlucht naar Portugal. Bij controle werden in de bodem van zijn koffer 56.702 xtc-pillen, 550 gram hennep en 65,31 gram hasj gevonden.
De marechaussee sprak van een uitzonderlijke vangst, niet alleen voor Eindhoven Airport.
Gepland en verkendDe rechter vond dat de verdachte planmatig te werk ging. Voordat hij de drugs uit wilde voeren, heeft hij eerst twee verkenningsbezoeken aan Nederland gebracht. De verdachte handelde volgens de rechtbank puur om er financieel beter van te worden en trok zich niets aan van de schadelijke gevolgen voor anderen.
Wel heeft hij na zijn arrestatie goed meegewerkt met politie en justitie.
Tegen de Braziliaan was vijf jaar cel geëist.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.