Ook natuur- en milieuorganisaties tegen nieuwe hoogspanningsleiding Borssele-Tilburg

6 oktober 2014 om 19:10
nl
De Brabantse Milieufederatie (BMF), Natuurmonumenten en elf lokale groepen uit Tilburg, Breda, Dongen, Oosterhout en Roosendaal lopen te hoop tegen de nieuwe 380kV-hoogspanningsleiding tussen Borssele en Tilburg. De geplande hoogspanningskabels doorsnijden een groot aantal natuurgebieden en tasten ongeveer 200 hectare natuur aan.
Geschreven door

De natuurorganisaties uit Midden- en West-Brabant noemen het nu voorgestelde tracé in een gezamenlijke verklaring onacceptabel.
AlternatiefZe willen dat het ministerie van Economische Zaken naar een alternatief zoekt dat de natuur spaart. Geopperd wordt om de al bestaande hoogspanningsleidingen op te waarderen of opnieuw het oorspronkelijk voorgestelde tracé aan te houden, dat veel minder schadelijk was voor de natuur.
De gezamenlijke natuur- en milieuorganisaties voelen zich net als diverse gemeenten in de regio, overvallen door het verlegde tracé van de nieuwe hoogspanningsleiding. Dat liep oorspronkelijk anders, maar is door het ministerie op het laatste moment verlegd zonder duidelijke argumenten.
Massaal protestBijeenkomsten over de nieuwe 380kV-leiding zijn onder meer in Oosterhout massaal bezocht.
Er ontstond vorige week grote commotie toen bij een tweede bijeenkomst het ministerie van Economische Zaken en TenneT niet kwamen opdagen om uitleg te geven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.